2024.08.13 12:42 Son Güncellenme: 2024.08.14 13:35 - BURSA SİYASETİ
Bursa Milletvekilleri Bursa'ya dair ne yapıyor? Bursa'da onca sorun sıkıntı devam ediyor. Esnaf sıkıntıda, çiftçi sıkıntıda, asgari ücretli sıkıntıda, öğrenci sıkıntıda, emekli sıkıntıda...
Genel seçimlerin ardından göreve gelen Bursa Milletvekilleri 'BURSA' için gerekli özeni gösteriyor mu?
Bursalıların da sık sık birbirine sorduğu bu soruyla ilgili gazeteci Alpaslan Yıldız "Bursa vekilleri üzerindeki ölü toprağını atmalı" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Milletvekillerini dahi düşündürecekolan, gazeteci Yıldız'ın kaleme aldığı yazısı;
"Milletvekili adı üstünde milletin vekili olarak meclise gidip, orada milletin hakkını hukukunu savunması gereken isimler. Gelinen noktada kartvizit ve özlük hakları nedeniyle bir nevi kendini tatmin alanına dönüşmüş durumda. Milletin vekilinin milletten habersiz olması kadar kara mizah durumu olabilir mi Allah aşkına...
Diğer illerde de farklı olduğunu düşünmüyorum ama bizim konumuzBursa'nın 20 vekili. AK Parti 10, CHP 4, MHP 2, İYİ Parti 2, Gelecek 1 ve Saadet 1...
Bursa'da milletvekili seçilenler bir anda sınıf atlayıp entelektüel düzeyde memleketin en mühim insanları haline geliyorlar.
Geriye dönük bakın bakalım, doğru düzgün Bursa halkının ihtiyaçlarını, sorunlarını, gereksinimlerini karşılamak amacıyla çalışmalarına şahit olduğunuz kaç vekil var. Bir kısmı şov ve popülizm peşinde kasaba siyasetinden ileri gidemezken bir kısmının vatandaşla, Bursa ile ilgisi alakası yok ne yazık ki.
AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Mustafa Varank ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ı geçersek, geri kalan vekillerin performansından kaç kişi memnundur.
Düğün davet gezmeleri, bir iki cenazeye katılım, bir iki parti programına katılım dışında ne yaptıklarını bilen var mı?
Bu arada Misal Gelecek Partisi Milletvekili Kani Torun, Saadet Milletvekili Mehmet Atmaca gibi ismini cismini kamuoyunun bilmediği vekillerin neden Bursa kontenjanlarını doldurduğu mantıklı bir izan getirebilir miyiz?
CHP Milletvekili Orhan Sarıbal'ı da bir kenara bırakıyorum. Hem zihniyeti belli hem de kendi alanında tarımda en azından toprakla buluştuğunu, toprak ve tarım sorunlarını dile getirdiğini görüyoruz. İsmini zaman zaman duyuyoruz.
Doğru ya da yanlış bir gayret içinde olduğunu görüyoruz. Gerisi?
Şimdi gelelim AK Parti ve MHP milletvekillerine... genel merkez düzeyinde görevi olan iki ismi bir kenara bıraktığımızda (Ala ve Büyükataman'ı sayıdan düşerek) tam 10 milletvekili var Bursa'da Cumhur İttifakının.
Milletle iç içe olması gereken, milletin sıkıntılarını daha başından görüp, Ankara'ya ve ilgili bakanlıklara götürüp çözmesi gereken. Var mı öyle bir görüntü?
Birkaç örnekle açıklayalım.
Yenişehir üreticisi biber, Karacabey Mustafakemalpaşa üreticisi domates fiyatları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor ve bu sıkıntı bir süredir devam ediyor. Bir tek Cumhur ittifakı milletvekilini tarlada, sahada, üreticinin yanında gördük mü Allah aşkına bugüne kadar. Bilmem ne gününe kadar kutlama mesajları yayınlayarak, bilmem ne kadar kıymetli büyüklerini ziyaret ederek, bilmem hangi dostlarının dükkan açılışına katılarak vekillik yapıyorlar...
Bursa'da onca sorun sıkıntı devam ediyor. Esnaf sıkıntıda, çiftçi sıkıntıda, asgari ücretli sıkıntıda, öğrenci sıkıntıda, emekli sıkıntıda... Bir tek tanesinin bile umrunda olduğunu düşünüyor musunuz?
CHP'de de durum farksız aslında. Orada vekiller parti içine ağalık yapmak için vekil sanki. Parti içinde bir türlü tartışmalar ve kaoslar bitmediği için vekillerde kendilerine partiyi dizayn etme görevi veriyorlar. CHP'den ve vekillerden çok ciddi bir Bursa raporu, çok ciddi Bursa projeleri ya da milletin durumuyla ilgili bir çalışma, bir mücadele gören oldu mu?
MHP'de de benzer bir durum var. Örneğin kamuoyunda MHP'nin Bursa ile ilgili düşüncelerini, planlarını, önerilerini, eksik ya da fazla dediği herhangi bir konu duyan oldu mu?
Bursa ranta teslim olmuş, kaçak, kuçak, ya da yasal hızla her tarafı betonlaşıyor, ovada ve tarım alanlarında kaçak inşaatlar yükseliyor bunun için mücadele veren tek bir vekil olmaz mı? Bir mazlumun bir garibin kapısını çalmak o kadar mı zor?
Milletvekillerini örneğin göçmen sorunu, kentsel dönüşüm, Bursa sanayisi, halkın ekonomik zorlukları, esnafın, üreticinin, sanayicinin sorunlarından bi haber olması kadar saçma bir şey olabilir mi?
Ne yazık ki Bursa'da vekillik sıralarının tamamı atamayla oluyor. Hiç bir parti gerçek anlamda önseçim ve halkın tercihine bakmıyor. Atama vekillerle de bu kadar olabiliyor. Meclise kapağı attın mı tamamdır. Gerisine boş ver gitsin.
Bugün Bursa vekilleri arasında gerçekten vekillik görevini yerine getiren 5 isim saymak güç. 6 isim sayamazsınız net.
Oysa milletvekilliği millete hizmet etmek için vatana hizmet etmek için kente hizmet etmek için bir hizmet makamı. Toplumsal statü kazanıp, özlük haklarından ömrünce yedi sülalenin faydalanacağı istisnalar için oluşturulmuş bir müessese değil.
Milleti ve devleti arasında köprü olup milletin sorunlarını, ihtiyaçlarını gidermesi gereken bir görevin bu hale getirilmesi doğru değil. Bursa Milletvekillerimizi daha çok halkın arasında bulunmaya, daha çok tarlada, varoşlarda, sanayi bölgelerinde, esnafın, işçinin, emeklinin, çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların daha doğrusun tüm milletimizin yanında görmek ve onların dertleri sorunlarını çözmek için gayret içinde izlemek istiyoruz.
Polemikler, hamasi nutuklar, yalandan yapıyormuş gibi yapmamalardan bıktı arkadaş bu millet. Milletin içinde millet için hizmet vermeyecek isimlerin bu görevlere getirilmesi israftır."