2024.04.30 14:00 Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 -
(ÖZEL HABER)
BTSO üyesi bir grup sanayicinin Kestel’in Soğuksu ve Seymen Mahallesi’ne kurmayı planladığı organize sanayi bölgesine bir tepki de Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdem Saker’den geldi. Tiviport’a açıklama yapan Saker, Kestel’in tarım ve turizm kenti kimliğini hatırlatarak, “Kestel’de zaten 4 OSB var. İlçe 5. OSB’yi kaldırmaz. OSB yapmak yerine, meyveciliğin gelişmesi için uygulamalı ziraat mektepleri açılmalı” dedi.
“HOLLANDA MODELİ UYGULANMALI”
Kestel’de şeftali, armut ve çilek başta olmak üzere çok sayıda meyve yetiştirildiğini ve ihraç edildiğini hatırlatan Saker, şöyle devam etti: “ “Ağaköy’de yetiştirilen Santa Maria armudu, dünyaya ihraç ediliyor. Kestel neden böyle bir markayı içinden çıkarmasın? ABD’den sonra dünyanın en büyük meyve üreticisi olan Hollanda, köy ölçekli kooperatifçilik modeli ve uygulamalı ziraat mektebi sayesinde bu noktaya geldi. Kestel’de kurulacak yeni bir OSB, ilçenin tarım ve turizm kimliğine darbe vurabilir” dedi.
“YENİ OSB YENİ GÖÇLERİ BERABERİNDE GETİRİR”
Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde Celal Sönmez başkanlığındaki BTSO yönetimine bir sunum yaptığını kaydeden Saker, o gün bile OSB’lerin yarısının boş olduğunu ve NOSAB’ı kurmaya karar verdiklerinde alkışlarla desteklendiklerini belirtti. Kestel’e kurulacak OSB’nin, yeni göçleri beraberinde getireceğini sözlerine ekleyen Saker, “Yeni OSB, yeni göçler ve yeni yapılaşmalar demek. Bunu da Kestel kaldırmaz. OSB yerine Kestel’in doğal zenginliklerinin ortaya çıkarılması gerekir” diye konuştu.